Zumba® Fitness in Hellouw

Wat is Zumba Fitness?

Zumba® Fitness is een dans- en fitnessworkout gebaseerd op Latin en internationale muziek. Het bestaat al sinds 2001 maar is pas de afgelopen paar jaren populair geworden. Het is uitgegroeid tot een van de grootste en succesvolle dans- en fitness programma's, met meer dan 12 miljoen mensen die hier aan deelnemen, in meer dan 125 landen over de hele wereld. Er worden verschillende soorten muziekstijlen gebruikt waaronder: (French) reggaeton, Merengue, Salsa, Samba, Tango, Flamenco, Belly Dance, Cumbia, Quebradita, Swing, Mambo, Rumba, Cha Cha Cha, Latin Hip Hop, Latin Pop, Rock & Roll, Calypso, Tropical.

De les

De Zumba®- instructeur start elke les met een warming-up, waarin basisbewegingen worden behandeld. De bewegingen zijn combinaties van dansen en fitness. Vervolgens begint het echte werk en wordt er aan intervaltraining gewerkt, door afwisseling in fast- en slow tempo’s. Tijdens een workout wordt gewerkt aan de conditie en het verbranden van calorieën. De muziek die wordt gebruikt is energiek en ontspannend. De les sluiten we af met een cooling-down, om blessures te voorkomen.

Resultaten

Wat kan je bereiken met een Zumba Fitness les?

caret-down caret-up caret-left caret-right
Meer flexibiliteit

Na zo’n 50 minuten calorieën te hebben verbrand, wordt elke les afgesloten met stretchoefeningen op rustige maar toch swingende muziek. Op deze manier wordt je ook meer flexibel.

Betere conditie

Conditie of cardiovasculaire aanpassing houdt in dat de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert. De belangrijkste spier van je lichaam - je hart - wordt sterker. Je uithoudingsvermogen gaat zienderogen vooruit.

Betere coördinatie

Door de swingende dansbewegingen met je middel, benen en armen bevorder je de coördinatie tussen je verschillende lichaamsdelen.

Ontspanning

Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan.

Verbeterde lichaamshouding

Tijdens je werk of dagelijkse bezigheden neem je meestal onbewust houdingen aan die langzaam je lichaamshouding aantasten. Zumba® Fitness zorgt ervoor dat je weer in balans komt. Door de versterking van je kernspieren verbeter je je houding.

Vetverbranding

Zumba® Fitness volgt de aerobic- en intervaltrainingsmethode, Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt 500 tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.

Spierversterking

Gedurende de hele Zumba® les krijg je een goede controle over je kern/torso - oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je strakkere buik- en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.

Moeilijk of makkelijk?

Veel mensen geven aan dat ze niet kunnen dansen. Geen probleem! De pasjes zijn gemakkelijk te volgen en naarmate je oefent, ga je de pasjes ook steeds beter beheersen. Het maakt niet uit of je het de eerste keer niet perfect mee kan doen, als je het ook maar leuk hebt!

Voor wie?

Iedereen kan het!

Iedereen kan met de Zumba® Fitness lessen meedoen! De pasjes zijn gemakkelijk te volgen en naarmate je oefent, ga je de pasjes ook steeds beter beheersen.

Voor deelname aan de les is geen basiskennis van dansen of fitness noodzakelijk en alle leeftijdsgroepen kunnen deelnemen. Je druk maken over het al dan niet kunnen volgen van de bewegingen is niet nodig! In de Zumba® lessen kan je geen fouten maken en de bewegingen zullen regelmatig worden herhaald. Bij iedere actieve beweging op muziek ben je calorieën kwijt aan het raken. Wij vinden het veel belangrijker dat je luistert naar je lichaam en dat je de beweging aan jezelf kunt aanpassen. De Zumba® Fitness lessen die worden aangeboden door JeZz-Dance, zijn voor iedereen vanaf 12 jaar. 

Wat zeggen onze deelnemers?

Rosalie

"Mijn motivatie om te sporten is voornamelijk voor mijn conditie en zowel lichamelijk en geestelijk voelt het goed. Ik kom na een Zumba les altijd zwetend en met een flinke dosis endorfine weer thuis aan. Oftewel voldaan! Ik ben erg enthousiast over de Zumba lessen omdat de muziek waar wij op dansen goed aansluit bij mij, en daarnaast geeft de instructrice duidelijke instructies. Dit vind ik erg prettig en een belangrijke voorwaarde om een sportles te kunnen volgen."

Lieke

"Het mooie ervan vind ik ook dat het een combinatie van dans en fitness is. De Zumba Fitness les heeft een enthousiaste instructrice die op een opbouwend tempo en variatie in muziek les geeft. De lessen zijn afwisselend, en voordat je het weet is een les voorbij. Na een Zumba Fitness les heb ik ook echt het gevoel dat ik gesport hebt. Er zit een goed tempo in de bewegingen en ik heb dan ook altijd een handdoek en een fles drinken bij me, die ik ook echt nodig heb tijdens de les."

Wil je Zumba Fitness uitproberen? Dat kan!

Aanmelden voor een gratis proefles

Sporten moet in mijn ogen leuk zijn en dat gevoel en die mogelijkheid wil ik voor jou creëren. Bij mij mag je altijd een les uitproberen voor je besluit of je het leuk vind en vaker wilt doen. Je moet zeker weten of het bij je past.

Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor een gratis proefles en ik bel je binnen 3 dagen om een datum in te plannen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je nog vragen?

Mocht je vragen hebben, mail dan gerust via het contactformulier of neem telefonisch contact op met Jessica via 06-18320588.