XCORE® Workout

XCORE® Workout

De XCORE® Workout wordt gegeven met de official XCO-trainer®. Ervaar ook dat deze coretraining effectief, dynamisch en superleuk is! Je traint optimaal je conditie, spieren en bindweefsel. De bewegingen zijn simpel maar door de motiverende muziek nooit saai. Een training waar je het gevoel krijgt dat er echt iets gebeurt in jouw lichaam!


Wat is het?
Een XCORE® Workout is een groepsles van 45 minuten op muziek waarbij je gebruik maakt van de XCO-Trainer®, een aluminium buis gevuld met grit. De XCO-Trainer® geeft bij begin en einde van iedere beweging een aanvullende belasting op de spier- en bindweefselstructuren van het hele lichaam. Dit effect wordt ‘reactive impact’ genoemd en is dé manier om je core-spieren (het natuurlijk korset van rug-, buik- en heupspieren) te trainen! Daarnaast zal er ook tijdens de training gebruik worden gemaakt van een yogamat waarmee een aantal grondoefeningen worden gedaan i.c.m. de XCO-Trainer®.

Resultaat
Met de XCORE® Workout werk je aan een beter uithoudingsvermogen, superstrakke buikspieren, een sterke onderrug, een mooier gevormd lichaam, afname blessuregevoeligheid, afname vetpercentage en toename van coördinatie en balans waar je voordeel van hebt bij andere sporten en in het dagelijks leven.

Voor wie is een XCORE® Workout?

Het trainen met de XCO-trainer® is veilig en geschikt voor iedereen: doordat de Reactive Impact aan het begin van de teruggaande beweging plaatsvindt worden de gewrichten juist beschermd en niet overbelast. Bovendien zijn er vijf verschillende maten van de buis en zijn de oefeningen op meerdere niveaus uit te voeren, dus je bepaalt zelf de intensiteit van de training.

Wat maakt een XCORE® Workout anders dan andere lessen?

Een XCORE® Workout richt zich, vanwege de Reactive Impact, op de bindweefselstructuur van het lichaam. Hierbij moeten grote bewegingen worden gemaakt en ben je dus ontzettend veel calorieën aan het verbranden. Bovendien geef je je spieren een flinke, positieve optater. Tenslotte is het, door de roterende bewegingen, een unieke driedimensionale les die het lichaam op een andere manier traint dan andere lessen. Daarom is een XCORE® Workout extra leuk en geschikt voor iedereen die toe is aan afwisseling.

De XCO-Trainer®

De XCO-Trainer® is een buis gevuld met grit. Het grit beweegt, bij elke beweging die je maakt, heen en weer van deksel naar deksel. Doordat het grit ‘doorschiet’ aan het begin van de teruggaande beweging, krijgen de spieren en met name het bindweefsel in en rondom de spieren een extra mechanische belasting. Dit bijzondere effect genaamd Reactive Impact onderscheidt de XCO-Trainer® van het trainen met ‘dode’ gewichten, waarbij dit effect niet optreedt.

Het trainen met de XCO-Trainer® is veilig: doordat de Reactive Impact aan het begin van de teruggaande beweging plaatsvindt worden de gewrichten juist beschermd en niet overbelast. Bovendien zijn er vijf verschillende maten en zijn de oefeningen op meerdere niveaus uit te voeren, dus je bepaalt zelf de intensiteit van de training.

Wil je XCORE uitproberen? Dat kan!

Aanmelden voor een gratis proefles

Sporten moet in mijn ogen leuk zijn en dat gevoel en die mogelijkheid wil ik voor jou creëren. Bij mij mag je altijd een les uitproberen voor je besluit of je het leuk vind en vaker wilt doen. Je moet zeker weten of het bij je past.

Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor een gratis proefles en ik bel je binnen 3 dagen om een datum in te plannen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.