STRONG in dorpshuis Tuil

STRONG by Zumba® (hierna: STRONG) maakt gebruik van de high intensity interval training methode zoals HIIT, maar krijgt een ‘Zumba® twist.’ Dit noemen we ‘HITTZ’ – High Intensity Tempo Training – Zumba® style. STRONG is een les die gemaakt is door Zumba® Fitness maar niet te vergelijken met de Zumba les zoals je deze kent. Tijdens deze les maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht en zitten geen latin- en danspassen in. Het tempo wordt opgeschroefd en je wordt uitgedaagd om jezelf sterker te maken. Vandaar de naam STRONG.

De oefeningen die je doet zijn een beetje te vergelijken met een bootcamples, alleen doen we dit binnenin een zaal. De oefeningen die je doet zijn het hoog houden van je knieën, het doen van burpees, jumping jacks, push-ups, squats, lunges en kickboxen.

Het lijkt een hele lastige, moeilijke en ingewikkelde les maar dat is het absoluut niet! Iedereen kan instappen op zijn/haar eigen niveau. Je hoeft een push up niet meteen te kunnen doen bijvoorbeeld. De les is zo ontworpen dat je na verloop van tijd dit traint en je na een aantal weken wel een push up kan doen. De les maakt je sterker en hierdoor kan je keer op keer je grenzen verleggen. Een enorm leuke uitdaging!

 

Door je eigen lichaamsgewicht te gebruiken en te trainen tijdens deze workout krijg je een beter uithoudingsvermogen in je spieren en zal je scherper worden in je balans!

Door de hoge intensiteit van de intervallen tijdens deze workout zal je lichaam zelfs nog een paar uur na de workout calorieën verbranden!

Wist je dat dat er meer in je zit dan je ooit had gedacht? Door deze les te volgen merk je dat je harder gaat werken en ontdek je dat je meer uit jezelf kan halen dan je had gedacht!

Het is niet te vergelijken met een normale Zumba Fitness les!

STRONG by Zumba® is een programma wat door Zumba ontwikkeld is maar niet te vergelijken is met een gewone Zumba Fitness les. Er zit bijna geen dans in en bijna alleen maar fitness. Bij een Zumba Fitness les bestaat een lied of nummer al en wordt hier een choreografie op bedacht. Bij een STRONG by Zumba® les wordt de muziek precies ingezet op de oefeningen en kan het jou hiermee uitdagen om precies op het goede moment je oefening te doen. Dit noemen we 'Synced Music Motivation'.

Opbouw van de les

De les bestaat uit 6 delen:

  • Warm-up
  • Kwadrant 1: Ignite
  • Kwadrant 2: Fire-up
  • Kwadrant 3: Push your limits
  • Kwadrant 4: Floorplay
  • Cool down

Elk deel duurt ongeveer 10 minuten. Een warm-up is nodig om ervoor te zorgen dat we niet meteen de spieren overstrekken. Nadat we opgewarmd zijn zal de les langzaam omgebouwd worden met 4 kwadranten. Elke kwadrant zal zwaarder worden en jou proberen je limiet te bereiken. De eerste 3 kwadranten zijn oefeningen op muziek waar je een afwisseling maakt tussen op je benen staan en ook een deel oefeningen doet op de grond (denk aan push-ups). In de laatste kwadrant Floorplay doen we alleen vloeroefeningen. Hiervoor kan een yogamat of handdoek gebruikt worden.

 

sbz_logo_wl_h-

Ben jij er al klaar voor om sterker te worden?

Wie is de STRONG deelnemer?

Deze les is ontworpen voor deelnemers die op zoek zijn om hun intensiteit levels te verhogen en resultaten willen zien van wat ze doen. Simpele danspasjes zijn een onderdeel van de les, maar STRONG is ook meer een atletisch en conditiestijl workout, ook voor de mensen die zich niet helemaal comfortabel voelen bij alleen een les waarbij wordt gedanst.

De instructeur is jouw coach

Bij een Zumba® Fitness les geeft de instructeur met het hele lichaam aan waar jij heen gaat of wat je kan gaan doen. Non-verbale queues noemen we dat. Bij een STRONG wordt er ook gebruik gemaakt van verbale queues, omdat we je willen motiveren en daarnaast beter willen kunnen coachen om je limiet op te schroeven. Dit doen we met een headset/microfoon. Als laatste is dit ook handig voor de kwadrant Floorplay, waarbij je de instructeur misschien iets minder kan volgen omdat je ligt.

Wil je STRONG uitproberen? Dat kan!

Aanmelden voor een gratis proefles

Sporten moet in mijn ogen leuk zijn en dat gevoel en die mogelijkheid wil ik voor jou creëren. Bij mij mag je altijd een les uitproberen voor je besluit of je het leuk vind en vaker wilt doen. Je moet zeker weten of het bij je past.

Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor een gratis proefles en ik bel je binnen 3 dagen om een datum in te plannen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.