Piloxing® SSP in Dorpshuis Tuil

Piloxing® SSP

Pilates. Boxing. Dance.


Wat is het?

Piloxing is een combinatie van Pilates en boksen, met als een derde element dans waarin een high energy interval workout zit. Deze dynamische les laat je hartslag versnellen door krachtige bokscombinaties, waarbij je traint met Pilates-elementen en waarin je jezelf kan laten gaan in de dansbewegingen.

Piloxing is een intensieve uptempo workout waar je ontzettend veel beweegt. Je hebt dus geen tijd om stil te staan en in een hoog tempo wissel je tussen allerlei verschillende Pilates-, boks en dansoefeningen.
Er zit ook verschil in de snelheid van de oefeningen, de ene keer gaat het heel snel en bij een andere oefeningen gaat het weer iets rustiger. Je kunt het dus ook zien als een soort intervaltraining.

Het motto van Piloxing is “Sleek, Sexy en Powerful”.

Voor wie is Piloxing® SSP?

De les is geschikt voor iedereen. Het maakt niet uit of je net pas bent begonnen met sporten of dat je al een gevorderde sporter bent. Iedereen kan op zijn eigen tempo en op eigen niveau meedoen aan deze les. Het maakt niet uit wat je leeftijd is, de les is voor jong en oud!

Waarom Piloxing® SSP?

Als je van Pilates of boksen houdt dan is deze les echt iets voor jou! 
 
Er worden Pilates elementen gebruikt waarmee je spieren langer worden, je wordt leniger, traint je je flexibiliteit, kracht en balans, je coördinatie en je uithoudingsvermogen over je gehele lichaam.
 
Bij boksen worden er elementen gebruikt om je armen en je rugspieren te verstevigen, te werken aan je mentale kracht en daarnaast je conditie.

Goed om te weten

Piloxing volg je zonder sportschoenen. Je doet dit op je blote voeten of op antislipsokken, omdat je verschillende boks- en dansbewegingen maakt. Piloxing is namelijk een barefoot training, wat betekent dat je vanaf je tenen tot je kruin je spieren gebruikt en ook elke spier in je voet gebruikt wordt.

Om het nog wat zwaarder te maken kun je tijdens de lessen ook verzwaarde handschoenen om je handen heen doen. Het is dus niet alleen een cardiotraining, maar ook een krachtraining. De Piloxing handschoenen zijn speciaal ontworpen zodat de handen vrij zijn tijdens het trainen. In de handschoenen zit namelijk ongeveer 250gram aan gewicht. Je kan er zelf voor kiezen of je ze wilt gebruiken of niet. Zo ja, dan raden we je aan om ze zelf aan te schaffen i.v.m hygiëne.

Wil je Piloxing SSP uitproberen? Dat kan!

Aanmelden voor een gratis proefles

Deze les wordt op dit moment niet aangeboden. Heb je interesse in deze les? Vul dan hieronder het formulier in en ik ga kijken of ik deze les dan weer kan oppakken.

  • * Verplicht veld