Zumbathon® event voor het Longfonds 2014

Longfonds opgehaald banner

Dit evenement is al voorbij. Wij hebben bij elkaar 1189 euro opgehaald deze avond!! Dit bedrag komt voort uit een kidsmiddag en een volwassenenavond. De kinderen konden een sponsorloop doen en hebben in totaal 303 euro samen opgehaald en 1,5 uur gedanst. De volwassenen hebben in totaal 2 uur gedanst ’s avonds en de entree, lootjesactie (met gesponsorde prijzen) en donaties maakten in totaal 1189 euro.  

Iedereen heel erg bedankt voor het meedansen ’s avonds, de donaties, de kinderen die de sponsorloop hebben gedaan en meegedanst hebben ’s middags!!

En natuurlijk Nancy, Marcel, Hasret en Lia bedankt voor het vrijwillig lesgeven deze avond.

En natuurlijk ook alle sponsoren bedankt die alle tasjes, cadeautjes, het podium en het licht mogelijk hebben gemaakt:

Coop vd Boom Haaften
Jaspers groenten en fruit
DA Herwijnen
Spar Herwijnen
Evelien Vervoorn (masseuse)
Corina van Oort (pedicure)
Cigo Geldermalsen
Bakkerij Bakker Herwijnen
Licht ATG Vuren
Dorpshuis de Biskamp
Bloemisterij Kievit Waardenburg
Thermae 2000

En natuurlijk dank aan alle vrijwilligers bij het helpen van de entree oa en het opbouwen van het podium!

Speciale dank aan Jeroen en Brenda met hun speciale verhaal over Jorrit, die mij geinspireerd heeft om deze actie op te zetten. Kanjers zijn het allemaal!

Foto’s zijn hier te bekijken:
– Volwassenen
– Kids

———————————————————————–

Kom je ook? Laat het ons weten via Facebook! Klik hier voor het event op Facebook
Kom je ook? Laat het ons weten via Facebook! Klik hier voor het event op Facebook

” Hoi, ik ben Jorrit (foto hierboven), en ik ben pas een paar maanden oud.

Toen ik net 20 weken oud was in de buik van mijn mamma Brenda, ontdekte de dokter dat ik een gat in mijn middenrif had zitten. Dit heet congenitale hernia diafragmatica (CHD)Het gat kan tot gevolgen hebben dat onder andere je lever, je maag en je darmen opeens door het gat naar je borst gaan en dus niet op de normale plaats blijven zitten. Het gevolg hiervan is dat er geen ruimte is voor je longen, die dus ook niet kunnen groeien. Ik had daardoor 20% kans om te overleven.

Kan je niet komen? Doneer dan via deze link! (klik op het logo)
Kan je niet komen? Doneer dan via deze link! (klik op het logo)

Om te kunnen overleven ben ik in de buik van mijn mamma geopereerd en is er een buisje in mijn luchtpijp geplaatst die ervoor zorgde dat er geen vocht meer in en uit mijn longen kon stromen. Je longen ontwikkelen ook longvocht dus hiermee hoopten we dat mijn longen zouden kunnen groeien. Dit pijpje is voor mijn geboorte er weer uitgehaald.Toen ik geboren ben, ben ik gelijk geopereerd en zijn mijn organen zo’n beetje op de goede plek terug gezet. Ook heb ik een soort plaatje tussen mijn bovenlichaam en onderlichaam gekregen, bij mijn middenrif, wat een scheiding maakt tussen mijn organen. Daarnaast ben ik aan een trilapparaat gelegd wat mijn longblaasjes stimuleerden om te groeien, zodat ik beter kon gaan ademen.

Ik heb een paar maanden na mijn geboorte nog in verschillende ziekenhuizen gelegen. Eerst in Leuven, waar een buisje in mijn luchtpijp is geplaatst, en waar ik ben geboren. Daarna in het WKZ en daarna in Gorinchem. Uiteindelijk mocht ik naar huis en krijg ik nog steeds eten via een slangetje omdat ik nog steeds niet goed kan eten.

20% kans om te overleven is heel weinig dus ik heb heel veel gelukt gehad tot nu toe. Nog steeds ben ik aan het opkrabbelen van al het gedoe om mij heen. En daarnaast heeft dit allemaal ook gevolgen voor mijn toekomst, zoals dat ik misschien niet kan sporten en dat ik nog wel een paar keer geopereerd moet worden om steeds weer het gat in mijn middenrif te dichten. Net als ik zijn er nog heel veel andere kindjes (rond de 12 per jaar) die ook deze ziekte krijgen tijdens dat ze in de buik zitten van hun mamma. Om de kans dat ze het overleven groter te maken is er geld nodig om onderzoek te doen hiernaar. ”

OVER HET EVENT
Onze longen zijn van levensbelang. Ze zorgen er immers voor dat we kunnen ademen. Met gezonde longen gaat ademhalen vanzelf, waardoor je bijna zou vergeten hoe belangrijk de longen zijn. Maar ademen is niet zo vanzelfsprekend met een longziekte zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte als CHD.

Het Longfonds wil kapotte longen repareren, een vaccin tegen astma en een betere behandeling voor mensen met een ernstige longziekte. Om geld in te zamelen voor dit goede doel organiseert JeZz-Dance op maandag 03 november 2014 een twee uur durende Zumba® marathon, Zumbathon® voor het Longfonds. Met als doel om 2 uur lang te dansen zoals in een Zumba® Fitness les en geld in te zamelen voor het Longfond.. Dans jij ook mee voor dit goede doel?

 

toegangskaarten bestellen

Je kan niet meer deelnemen omdat dit evenement al geweest is. Wil je nog wel doneren? Dan kan dat via gezondelongen.nl/acties/jezzdance/jezz-dance-organiseert-zumbathon-event-voor-het-longfonds