Bootcamp in Waardenburg

Bootcamp

Scroll naar beneden om je aan te melden voor een gratis proefles.


Wat is een bootcamples?

Een bootcamples is in een groep sporten in de buitenlucht, onder begeleiding van een instructeur. Bootcamp is van origine een training die vroeger door het leger in bezette gebieden werd uitgevoerd. Soldaten werden in korte tijd getraind met het materiaal wat daar op dat moment aanwezig is.
De bootcamp lessen bij mij worden op een makkelijke en laagdrempelige manier gegeven zodat het voor iedereen te volgen is, met een mix van materialen uit de omgeving. Ik probeer hierin samen met de instructeur elke week weer een gezellige en veilige omgeving te creëren voor iedereen en elk niveau, of je nou getraind bent of nog nooit hebt gesport….Er zal dus ook niet gedrild worden door de instructeur ;-)…

Wat is HIIT en wat heeft dit met bootcamp te maken?

Het doel van de bootcamples is om sterk, fit en vitaal te worden door een HIIT training, kracht- en circuit training te combineren. HIIT (Hoge intensiteit interval) is een vorm van trainen die is bedoeld om jezelf te kunnen verbeteren doormiddel van korte oefeningen die veel impact kunnen hebben. De belangrijkste reden waarom HIIT 50% effectiever is in het verbranden van vet, is omdat je lichaam na een les een “afterburn” effect heeft. Dit betekent dat je lichaam na de les vet blijft verbranden.

Waarom bootcamp?

Waarom niet? Bootcamp is een enorm leuke en gezellig les en nóg leuker om samen met anderen te doen. Er is een instructeur die met je meekijkt of je de oefeningen juist doet om blessures te voorkomen. Én het is gezond om in de buitenlucht te sporten, vandaar dat we deze les buiten doen.

De oefeningen die wij doen

De les duurt 60 minuten met onder andere een warming up en een cooling down. De bootcamp lessen die bij mij gegeven worden bestaan uit 10 tot 20 oefeningen die je elk 0:30 tot 0:60 seconden doet en die iedereen kan doen. De oefeningen worden dus laagdrempelig gemaakt, voor ieder niveau is er een eigen uitdaging.
Je maakt onder andere gebruik van een autoband, strobaal, een tas met een gewicht van 5kg, een ladder die op de grond ligt, een pumpset, pionnen en weerstandsbanden / elastieken.
Je kan allerlei oefeningen hiermee doen. De oefeningen die wij doen zijn onder andere kniebuigingen (squats) met de tas met gewicht of met de pumpset, knieën hoog houden terwijl je door de ladder loopt die op de grond ligt, zo snel mogelijk rennen om pionnen, trekken aan een touw, springen op hoge objecten zoals een strobaal en het trainen van je schouders met een pumpset.

Voor wie is het geschikt?

De les is geschikt voor iedereen. Het maakt niet uit of je net pas bent begonnen met sporten of dat je al een gevorderde sporter bent. Iedereen kan op zijn eigen tempo en op eigen niveau meedoen aan deze les. Het maakt niet uit wat je leeftijd is, de les is voor jong en oud!

Resultaat: wat train je?

Door de diversiteit aan oefeningen train je je volledige lichaam tijdens deze les.
  • Je word fitter door de snelheid van de les, je kan hierbij je eigen tempo bepalen
  • Je word sterker door de mate van intensiviteit, je kan hierin zelf kiezen of hoe zwaar of licht je de oefeningen wil en kan doen.
  • Je valt makkelijker af en krijgt een betere weerstand, mede ook omdat er getraind wordt in de buitenlucht.
  • De bootcamp instructeur zorgt voor leuke oefeningen en de juiste technieken tijdens een les.
  • Ook zal de instructeur ondersteuning bieden bij de uitvoering, het voorkomen van blessures en zelfs ervoor zorgen dat jouw motivatie hoog blijft.
Wil je niet meteen heel zwaar beginnen, dan kan je deze les gewoon meedoen. Je kan het zo zwaar voor jezelf maken als je wil, de instructeur kan je hierbij helpen.

Aanmelden voor een proefles

Wil jij de bootcamp uitproberen? Meld je aan voor een gratis proefles

  • de bootcamplessen worden op woensdagavond om 19:30 uur gegeven op de locatie van Zorgboerderij Heidewaard, Heideweg 12 in Waardenburg (naast de tennisbanen en voetbalvelden);
  • alle materialen zijn al op de locatie aanwezig;
  • wil je niet meteen heel zwaar beginnen, dan kan je deze les gewoon meedoen. Je kan het zo zwaar voor jezelf maken als je wil, de instructeur kan je hierbij helpen;
  • omdat er tijdens mijn lessen ook gebruik gemaakt wordt van materialen uit de omgeving en buiten sporten gezond is, is de les buiten. We sporten op een grasveld / voetbalveldje; deze les kan je het beste volgen met comfortabele sportkleding waarin je jezelf warm kan houden tijdens de les. Laagjes kleding is het beste zodat je ook iets uit kan trekken als je het te warm vind. Omdat het een les buiten is op een grasveld zijn goede sportschoenen van belang. Verder raad ik je aan om een flesje water mee te nemen en een handdoek voor het zweten!

Kom jij ook? Vul hieronder jouw gegevens in om je aan te melden.